Dompierre-sur-Héry is een klein dorpje in het hart van de Bourgogne met 77 inwoners. De omgeving is prachtig heuvelachtig en heel geschikt voor wandelen en fietsen. Boodschappen moet je doen in Corbigny dat zichzelf tooit met de toevoeging "porte de Morvan" en inderdaad het nationale Parc de Morvan begint er.

Van oudsher is onze streek een zeer welvarend deel van Frankrijk. In een straal van 10 km om het huis zijn alleen al 12 kastelen en kasteeltjes. De laatste decennia kende het gebied een sterke ontvolking, maar inmiddels hebben de toeristen het ontdekt. 

De gastronomie staat op een hoog peil en het meest nabije restaurant met drie sterren in de guide Michelin ligt op 30 km afstand nabij de bedevaartsplaats Vezelay. Verder hebben wij in de buurt veel leuke en goede eetgelegenheden ontdekt.
De Bourgogne staat bekend om zijn goede wijnen. Wijn proeven en kopen bij de Caves is een bijzondere, leuke ervaring.

Je kunt in de omgeving van alles doen op cultureel en sportief gebied.
Onze favoriete bezigheid is het bezoeken van de plaatselijke rommelmarkten, de "vide greniers". In het seizoen van april tot oktober kun je er wel 6 per weekend afstruinen.
In dit seizoen worden er in de omgeving ook veel culturele activiteiten georganiseerd, zoals concerten, straattheater ect.
Wij zwemmen zomers bijna elke dag in het Etang de Baye. Een meer met een zand strandje op 10 minuten rijden bij ons vandaan.
In de omgeving zijn prachtige wandel-en fietsroutes. De bedevaartsroute naar Santiago de Compostella loopt vlak langs ons dorp.

Documentatie over de omgeving is te vinden in het huis.


Le Bon Don


Le Bon Don

Lucie van Eerten en
Han van der Meer

Rue du Lavoir
58420 Dompierre-sur-Héry
Frankrijk

E-mail: lebondon@hotmail.com

contact